Cum pregătim interiorul casei pentru fotografii

Aveți o casă sau un apartament de închiriat sau de vânzare?

Atunci probabil sunteți conștienți că modul în care alegeți să-l prezentați online face diferența. În acest context, prima impresie chiar contează.

Cumpărătorii petrec 60% din timp privind conținutul vizual și doar 20% citind descrierea proprietății.
Sursa: wsj.com

Conținutul vizual reprezintă una dintre cele mai atractive și ușor de distribuit metode pentru a atrage potențialii oaspeți sau cumpărători. Iar prin conținut vizual înțelegem fotografii, tururi virtuale sau video-uri. În continuare, o să ne oprim asupra fotografiilor de interior.

Aveți două secunde pentru a atrage atenția unui potențial cumpărător fără o fotografie și 20 de secunde cu o fotografie.
Sursa: marketleader.com

Fie că alegeți să realizați voi fotografiile, fie că rugați un prieten pasionat de fotografie, fie că apelați la serviciile unui fotograf specializat, e bine să aveți în vedere următoarele recomandări atunci când doriți să surprindeți interiorul casei în imagini.

Ordine și disciplină

 • Faceți curat (aspirați, ștergeți praful, lustruiți suprafețele lucioase, curățați geamurile și oglinzile etc.).
 • Faceți ordine (strângeți din cadru tot ceea ce încarcă spațiul: încălțămintea de pe hol, hainele din cuier, vasele din chiuvetă sau din uscător etc.).
 • Aranjați obiectele de decor și de mobilier așa cum doriți să fie surprinse în imagini.
 • Îndepărtați ornamentele tematice sau de sezon (ex. ornamente de Crăciun sau de Paște).
 • Asigurați-vă că paturile sunt făcute și așternuturile aranjate frumos (verificați inclusiv marginile și colțurile lenjeriei).
 • Încercați să eliberați blaturile din bucătărie de aparatele electrocasnice, tocătoare sau ustensile de gătit care încarcă spațiul.

Pregatirea interiorului pentru fotografii - bucataria

 • Îndepărtați produsele de igienă din baie (ex. creme, geluri de duș etc.), pe cele de curățenie sau produsele alimentare care au ambalaje și etichete ușor de recunoscut.
 • Coborâți capacul de la toaletă.

Pregatirea interiorului pentru fotografii - baia

 • Ascundeți obiectele și documentele confidențiale sau personale (ex. fotografiile de familie, diplome sau certificate etc.).

Înfrumusețarea spațiului

 • Luați în considerare decorarea mesei ca și cum ar fi pregătită de musafiri.
 • Folosiți vaze sau aranjamente cu flori naturale.
 • Puteți opta pentru un platou cu fructe care să aducă prospețime și culoare.

Doctor de Zambete Focsani - motiv de zambete

Lumina e extrem de importantă

 • Dați la o parte draperiile sau obloanele și lăsați lumina naturală să pătrundă în interior.
 • Chiar dacă e zi, adesea ajută să aprindeți toate sursele de iluminat. Testați și vedeți cum arată mai bine.
 • Asigurați-vă că toate becurile funcționează. Dacă e cazul, înlocuiți becurile arse. Recomandat e să folosiți becuri care au aceeași temperatură (fie lumină caldă, fie rece).
 • Închideți televizoarele sau alte monitoare.

Pregatirea interiorului pentru fotografii - plante naturale

Bineînțeles că, în funcție de atmosfera pe care doriți să o transmiteți, fotografiile se pot realiza atât la răsărit, cât și pe înserat. Sau chiar și noaptea dacă există surse de iluminat corespunzătoare. Însă, contează mult care este scopul pentru care faceți fotografiile.

Pregatirea interiorului pentru fotografii noaptea

În ceea ce ne privește, recomandăm clienților noștri să realizăm ședința foto în timpul zilei, atunci când soarele nu bate direct prin ferestre. Mai ales pentru scanările 3D, zilele mai înnorate sunt perfecte pentru a imortaliza interiorul.


Acest articol s-a născut ca răspuns la nevoia de a ne asigura că spațiile în care urmează să mergem pentru a le fotografia sau scana 3D sunt pregătite corespunzător. Sperăm să-l considerați util și să urmați recomandările noastre.

Nu avem pretenția că am epuizat toate aspectele demne de luat în seamă, însă cu siguranță cele menționate vor face diferența.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://omnivision.ro/wp-content/uploads/2018/10/Cum-pregatim-interiorul-casei-pentru-fotografii.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}
omnivision.ro

Copyright © 2017-2020, meșterit cu de echipa OMNIvision